Biografie

In 1981 werd Tim Zeegers geboren te Tilburg, maar hij groeide op in Someren, Noord Brabant. Daar speelde hij vele rollen (groot en klein) in de stukken van De Speledonckers, in het openluchttheater De Donck. Van 1993 tot 1999 kwamen daar op zijn middelbare school het College Asten Someren (nu Varendonck College) de jaarlijkse stukken van de dramaklas onder leiding van Lavinia Germano bij.

Na de middelbare school studeerde Tim aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was de ene helft (of de andere) van de eerste twee studenten die de Performanceopleiding zouden gaan volgen. Na drie jaar toneelschool werd hij in 2001 weggekaapt door theatergroep Op Sterk Water, waarmee hij in theaters en festivals als Lowlands en Laughing Matters te zien was. Sindsdien speelt Tim als vaste speler bij dé toonaangevende en grappigste ImproCabaretgroep van Nederland. Samen met Arjen Lubach (die de groep in 2014 verliet), Dave Luza, Daniel Koopmans, Roemer van der Steeg en Steyn de Leeuwe speelt hij zo’n 150 voorstellingen per seizoen, allemaal geïmproviseerd op basis van suggesties uit het publiek. Elke keer uniek en hilarisch!

Sinds 2005 presenteert Tim op verschillende soorten theateravonden en congressen. Seizoenspresentaties, festivals, maar ook debatten brengt hij tot leven met een interactieve presentatiestijl. Hij engageert, door oprecht met het publiek in gesprek te gaan en hen zo te verbinden met wat er op het podium gebeurt.

Verder vormde hij met Roemer van der Steeg het duo Sellerie, dat voorstellingen improviseerde op verscheidene festivals. Hij was regelmatig te horen op Radio Rijnmond en als sidekick in het radioprogramma van Arjen Lubach op 3FM. Verder verscheen hij in TV-programma’s als Zaal Hollandia (NPS, 2002), Dat Doe Je Niet (Veronica, 2003) en Comedy Club Katendrecht (2014) en speelde hij een rol in diverse TV-pilots.

In 2011 werd Tim vader van zijn zoon Ilja, in 2012 volgde zijn dochter Hella. Hij woont nu met zijn gezin in Nijmegen.